Interactie

Via deze pagina is het mogelijk om berichten uit te wisselen en actuele zaken met elkaar te delen. Iedereen die toegang heeft tot de website kan hier gebruik van maken. Anderen kunnen zich via e-mail abonneren op updates. Zo hoef je nooit wat te missen!

Update Citaverde College

Geplaatst 5 dec. 2016 02:23 door Onbekende gebruiker   [ 5 dec. 2016 02:24 bijgewerkt ]

Het Citaverde College werkt hard aan de vernieuwing van haar onderwijsconcept. Online leren en de inzet van ict krijgen daarbij een prominente rol. 

Het eerste half jaar van 2016 heeft Lia Kollaard voor Kennisnet de projectgroep Online leren ondersteund met het uitwerken van het concept. Lees de beschrijving hiervan bij Citaverde College. Hier vind je ook de powerpointpresentatie met het uitgewerkte concept.

Netwerkbijeenkomst 10 december

Geplaatst 9 dec. 2015 14:29 door Leo Bakker

Op donderdag 10 december zal er weer een netwerk online leren bijeenkomst gehouden worden in Utrecht bij Seats to meet, van 14.00 - 16.30 uur. Er is weer veel uit te wisselen aan ervaringen, de nieuwe brochure van Keninsnet over Online leren in de mbo praktijk wordt gelanceerd en een nieuwe case wordt gepresenteerd. Welkom!

Rekenmodel vereenvoudigd

Geplaatst 24 nov. 2015 09:30 door Lia Kollaard

Het rekenmodel voor online leren in balans is aangepast. Het eerste tabblad heeft een duidelijkere toelichting en het invullen van de gegevens is nu een stuk makkelijker. De nieuwe versie (0.8) staat op de site.

Minister Bussemaker op bezoek

Geplaatst 3 jun. 2015 05:56 door JJ Vroom   [ 3 jun. 2015 06:04 bijgewerkt ]

Minister Bussemaker is in Zwolle geweest en heeft met leraren en studenten van de Deltion pilots gesproken over hun ervaring met onze eBOT pilots. Dit in het kader van het terugdringen van het reizen van studenten in de spits. Zij was erg enthousiast ("inspirerend"). Op mijn opmerking dat afstandsleren en het gebruik maken van de meerwaarde van ICT nog wel eens botst met de gedachten van de inspectie gaf ze mij een visitekaartje van een medewerker. Concrete problemen hoort ze graag: zij is in gesprek met de inspectie. Ook noemde ze www.delerarenagenda.nl, daar kun je problemen posten. Bijgaand een (beetje slapjes) krantenartikel over het bezoek. 

JaapJan Vroom, Deltion

Film van de pilot bij het Deltion College staat op de website

Geplaatst 30 apr. 2015 05:33 door Lia Kollaard

De film die gemaakt is van de pilot 'Samenwerken afstandsleren' bij het Deltion College is klaar: zie de pagina van het  
Deltion College . De moeite van het bekijken absoluut waard!

E-learning pilot bij Entree opleiding van Noorderpoort

Geplaatst 17 mrt. 2015 04:43 door Jacob Poortstra

Ik heb bij de praktijkervaringen van Noorderpoort de beschrijving van de pilot van de Entree opleiding geplaatst. Dit is de weergaven van wat ik op 6 maart in Utrecht heb verteld.

Film Deltion College

Geplaatst 16 mrt. 2015 00:41 door Lia Kollaard

Afgelopen donderdag hebben we de pilot 'samenwerkend online leren' gefilmd. Verschillende personen geïnterviewd, de docente Jolanda gefilmd tijdens de les en ook bij een studente die thuis die online met de les bezig was. Zodra de film klaar is zetten we hem op de website. Groet van Lia

Promotieonderzoek Anneke Smits afstandsleren / e-learning

Geplaatst 6 mrt. 2015 06:36 door JJ Vroom   [ 6 mrt. 2015 07:36 bijgewerkt ]

Volgens mij is dit de link: http://doc.utwente.nl/83972/1/thesis_A_Smits.pdf (6 Mb)

In eerste instantie geschreven voor het HBO, maar bevat zeker bruikbare elementen en waardevolle aanbevelinigen voor online leren in het MBO.


Xerte: geweldige freeware om elearning te maken

Geplaatst 6 mrt. 2015 06:15 door JJ Vroom   [ 11 mrt. 2015 05:38 bijgewerkt ]

Wil je aan de gang met het maken van e-learning? Xerte is hiervoor een prachtig pakket. Gemaakt door een universiteit in Engeland en binnenkort onderdeel van Sakai. Deltion gebruikt het om snel goede modules te kunnen maken.
Xerte wordt in Engeland en Belgie volop gebruikt en wordt via Surf Market gratis aangeboden.Netwerkbijeenkomst 6 maart

Geplaatst 18 feb. 2015 02:32 door Leo Bakker

Volgende netwerkbijeenkomst is op 6 maart in Utrecht!
Het netwerk komt weer een keer bij elkaar binnenkort om elkaar weer te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, de voortgang van onze projecten te bespreken en te overleggen hoe we met het netwerk ook weer een stap vooruit kunnen maken.
Dat zal op 6 maart zijn, van 13.00 - 16.00 uur in Utrecht, Seats to Meet, Hoog Catharijne.
Graag nodigen we jullie allen daar weer voor uit, graag ook even doorgeven of je wel of niet aanwezig kunt zijn bij mij (l.bakker@kennisnet.nl). Tot dan!!


1-10 of 24